Співчуття

Після важкої хвороби на 67 році життя упокоївся в Бозі священик Бучацької єпархії УГКЦ, Улашківського деканату, о. Дмитро Подоба.

«Кожна Божественна Літургія – це можливість увійти до вічності», - Владика Дмитро

14 січня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький відвідав василіянську обитель Преображення ГНІХ у м. Чортків, де відслужив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди свята Обрізання Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа та святого Василія Великого, архієпископа Кесарії Кападокійської. У співслужінні з отцем-ігуменом Іринеєм та о. Степаном, Владика молився особливі молитви святої Літургії Василія Великого за мир в Україні, добрі християнські покликання та благополуччя Церкви, адже як відомо, св. Василій Великий став засновником монашого чину, який є найчисельнішим в Україні.

«Маймо віру в перемогу Бога над злом», - Преосвященний Владика Дмитро Григорак на похороні воїна Тараса Ткачука у м. Чорткові

5 січня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив похоронні Богослужіння за душу воїна-захисника Тараса Ткачука, який загинув ще 7 вересня 2022 року і був похований на одному з кладовищ Донеччини.

«Немає більшої жертви ніж віддати своє життя за свою землю, свою країну, своїх рідних», - Преосвященний Владика на похороні воїна-героя Олександра Ланга в Заліщиках

4 січня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив похорон воїна-героя Олександра Ланга в  Заліщиках. Висловлюючи свої співчуття з приводу непоправної втрати, Владика звернувся до рідних покійного та усіх присутніх зі словом батьківської розради. «Втрата рідної людини – це важкий етап у житті, тим більше, якщо її забирає війна. Сльози нашого болю сьогодні є найбільшим виявом любові», - говорить Архиєрей.

"Бог діє потужно, коли ми прощаємо", -  Владика Димитрій 

Владика Димитрій ( Григорак) на свято Степана Первомученика  9 січня 2023 р. Б., завітав до василіянської святині Преображення ГНІХ в м. Чорткові, очолив Святу Архиєрейську Літургію, під час якої дияконські свячення отримали піддиякони Василь Онишко та Степан Романів.

" Родини,  яким є важко, маємо привести до Ісуса", - Владика Димитрій Григорак

Владика Димитрій (Григорак),  єпарх Бучацький УГКЦ,  привітав сестер Згромадження Пресвятої Родини, що в  м. Чорткові, з їхнім  святом.