Невпевнено постукав Першовересень цьогоріч у серця духовенства, вчителів та учнів Бучацького колегіуму імені святого Йосафата, бо неспокій огорнув усю рідну Вкраїну, де розмірено минали будні тих поколінь, що не знали війни. Однак за законами Життя свідома юнь наповнила шкільне подвір’я, бо саме тут, у гурті однодумців, легше гартується думка, закладаються підвалини майбутнього…

Першовересень розпочався Божественною Літургією, яку відслужив Протоархимандрит о. Генезій Віомар, ЧСВВ, секретар Головної управи Чину о. Єфрем Кончак, ЧСВВ, директор Бучацького колегіуму о. Іриней Гумен, ЧСВВ та отці Бучацького монастиря: о. Елевтерій Геншляк, ЧСВВ; о. Теодор Нагорняк, ЧСВВ; о. Доротей Шимчій, ЧСВВ.

На свято прибули високоповажні гості: Преосвященний Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ, правлячий Архієрей Бучацької єпархії; Протоархимандрит о. Генезій Віомар, ЧСВВ; методист райметодкабінету відділу освіти Бучацької РДА Крушельницька Н.В.

Зі словами вітання звернулися запрошені гості до всіх учасників свята, а Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ та директор колегіуму о. Іриней Гумен, ЧСВВ наголосили на тому, що колегіанти є «цвітом нації» і повинні успішно вчитися, зростати духовно в стінах Бучацької обителі.

Владика Димитрій наголосив, що нелегкий рік чекатиме нас, але з вірою у самовідданість, благородність та жертовність привітав духовенство, усіх учнів, педколектив колегіуму зі святом Першого дзвоника. Владика побажав, щоб зроджена на Майдані й змужніла під кулями на Сході України сила духу додала нам терпіння витримати у головному — служінні Богові та Україні.

Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ уділив своє Архієрейське благословення та окропив всіх свяченою водою. Колегіанти виконали свій гімн «Владико Отче Йосафате», після якого провели Всеукраїнський перший урок «Україна — єдина країна». І присвятили ми його Небесній сотні, що полягла на Майдані, піднебесним сотням, які загинули на Сході, боронячи волю, незалежність і єдність нашої держави, всім співвітчизникам, старшим братам, які принесли свою молодість, своє життя на вівтар боротьби за волю і єдину Україну. Завершили урок виконанням духовного гімну «Боже Великий єдиний, нам Україну храни».

Більше фото

Яремко М.Ф.,
вчитель світової літератури
Бучацького колегіуму

День Знань https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User