«Час навчання - це є час Божої дії», - Владика Димитрій

6 вересня 2021 р. Б. з нагоди початку нового навчального року в ЧДКА Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, підчас Архиєрейської Літургії, у проповіді, звернувся до студентів Академії ім. свщм. Г. Хомишина: «Сьогодні, на початок навчального року, Євангеліє Ісуса Христа нас вчить відповідальності і покаяння. Хрещення Ісуса в Йордані є подією, яка визначає його прилюдну діяльність. Господь долає три спокуси у пустині і виголошує першу проповідь про Царство Боже».

Далі єпископ продовжив: «Ми, як християни, теж проходимо цих три етапи духовного зросту: хрещення, долання спокус, очищення і щоденне свідчення власним життям присутності Бога. Наше Хрещення - це є вхід в життя Пресвятої Трійці, життя в благодаті. Хрестившись, ми не позбавляємось свобідної волі, тому маємо вільний вибір щодо добра і зла. Це є час боротьби».

«Ми, які охрестилися в ім'я Пресвятої Трійці, маємо конкретну місію, завдання в цьому житті. Цей навчальний заклад є для того, щоб ті, які тут навчаються, ще й виховувалися, формувалися. Це не тільки ваша ініціатива, браття, а й ініціатива Божа, який вас сюди привів. Процес виховання - це не буде простий процес, це болючий процес, але радісний і корисний, він буде з Божою допомогою, з молитвою, добрими порадами духовних наставників. Час навчання - це є благодатний час, час кайрос, час сприятливий, час Божої дії у Вас. Дорогі батьки, запевняю Вас, що Ви ніколи не пожалієте, що Ваша дитина тут вчиться. Дякую Вам , що благословили своїх дітей на цю дорогу», - підкреслив Владика Димитрій.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Час навчання - це є час Божої дії», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/14092101.jpg#joomlaImage://local-images/14092101.jpg?width=1600&height=702 Super User