alt

В Чортківській Дяківсько-Катехитичній Академії ім. свщмч. Г. Хомишина в день святого апостола Якова студенти мали змогу брати участь у Святій Літургії ап. Якова. Богослужіння очолив о. Д. Подоба, ректор Академії, у співслужінні отців, які є викладачами та духівниками закладу.

Напередодні, завдяки старанням п. Івана Кікиса та о. В. Білінчука, студенти отримали видрукувані примірники із нотами та текстом Святої Літургії. Унікальність її полягає в тому, що глибокі молитви та незвичні для  нас обряди стали ще більшою нагодою до глибинного пізнання Божих істин та діткнення до першоджерел.

Студенти після Святої Літургії щиро ділилися враженнями, як глибоко вони переживали момент Святого Причастя, адже на цей раз священик давав окремо споживати Тіло Христове і окремо пити Христову Кров із чаші. Отець д-р Мирослав Думич незвично проповідував, сидячи, наголошуючи на заклику Церкви повертатися до першоджерел. В свою чергу о.-ректор Дмитро поділився своїми враженнями від пережитої такої ж Божественної Літургії ще в свої студентські часи та побажав студентам духовного зросту.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

{youtube}nibDl01nrbQ{/youtube}

Свята Літургія апостола Якова в ЧДКА ім. свщм. Г. Хомишина https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User