Преосвященний владика Дмитро (Григорак),ЧСВВ, благословив студентів Чортківсько-Дяківської Катехитичної  Академії ім. свщм.Г.Хомишина на успішний начальний рік.

Розпочався перший дзвінок молитвою та згадкою за тих, які боряться за наше майбутнє в зоні АТО.

 Студенти ЧДКА  підтримали  всеукраїнську акцію:  »Квіти для бійців АТО» і цьогоріч,  замість  квітів  на перший  дзвінок, вони та їхні батьки зробили невелику пожертву.

На святі також були присутні запрошені гості, викладачі Академії, батьки.

Преосвященний владика Дмитро  звернувся з привітальним словом до присутніх та наголосив:»Це не простий навчальний заклад.Це, насамперед, духовний  заклад,місце, де формується в багатьох із вас духовне покликання. Багато із вас, пізніше, стає священиком, а також монахом.Тому будьте пильні у навчанні і молитві, прислухайтеся до голосу Божого в вашій душі, а також до мудрих повчань та порад ваших наставників.

Студентів привітав ректор Академії о.Дмитро Подоба та висловив сподівання на важливу переміну тих, хто вперше переступає поріг Академії.»Ви маєте своїм прикладом потягати і своїх однолітків ,тих, кого залишили вдома, а також і своїх батьків. Тут ви маєте, з Божою поміччю, стати іншими ,стати світлом для світу,сіллю землі…»-підкреслив ректор.

Також п.Оля Фостик від імені батьків привітала першокурсників і всіх студентів:»Як сьогодні українські воїни на сході нашої Держави захищають нашу Країну ,так і ви, дорогі наші діти, наші  духовні воїни, тут у цих благословенних стінах Академії молитвою будете захищати всіх нас .Нехай Пречиста Діва Марія візьме вас всіх під свій Покров» .

Крім цього Владика Дмитро також благословив учнів  Бучацького колегіуму ім. свщм.Йосафата, при монастирі ЧСВВ, а також учнів  та студентів навчальних закладів, які зібралися на площі в м.Чорткові, з нагоди Дня Знань.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Розпочався начальний рік в Чортківській Дяківсько-Катехитичній Академії ім.свщм. Г. Хомишина https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User