Перегортаючи сторінки нашої історії, зустрічаємо велику набожність українців до Богородиці.  Її Покрову просили і козаки, і Січові Стрільці, і воїни УПА. Надія на Воскресіння багатостраждального українського народу – це сила, що допомогла нам вижити. І в дуже великій мірі завдяки заступництву Пречистої.

Воскресіння розп’ятого люду – ось переплетення страждання і віри, муки і вірності, чекання коханого з війни… Покров Пресвятої, Страждальної та Люблячої Богородиці … Ці нитки людських життів, невід’ємно поєднаних з Богом та Пресвятою Богородицею, є сюжетом вистави «Воскресла Україна». Ми вибрали цю виставу, щоб могти пам’ятати про всіх тих, хто так сильно любив Україну, що не жалів навіть власного життя. Яскравою сюжетною лінією тут є зв'язок поколінь українців: козаків, січових стрільців, воїнів УПА та їх набожество до Пресвятої Богородиці. Дивлячись на наших предків, хочемо і ми навчитися взивати: «Божа Мати! Заступи нас і укрий!»

Постановка вистави «Воскресла Україна» відбулася 13 жовтня 2012 року в приміщенні Управління Бучацької Єпархії УГКЦ в ході святкування

свята Покрови Пресвятої Богородиці,
520-річчя утворення Українського козацтва,
70-річчя створення УПА.

Святкування розпочалося участю у вечірньому богослужінні. Крім вистави, у рамках програми  відбувся святковий концерт та вечірка в українському стилі.

Недільні дзвони... кличе всіх Покрова,
звільняє душі від гріховних пут.
Молінням повна церква світанкова
і рідна мова розквітає тут.

І вознеслась до неба пісня гожа, -
аж посвітлів здивований собор.
І на людей дивилась Мати Божа,
здіймаючи над ними омофор.

ТУСК «Обнова»

«Божа Мати! Заступи нас і укрий! Нема сім’ї, нема хати. Нема брата і сестри, щоб не заплакані ходили…» https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User