Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач

26 травня 2024 р. Б. в 4-ту Неділю після Пасхи, розслабленого Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Прокатедральному Соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Бучач.

Після урочистої зустрічі Владики на церковному подвір’ї розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія під час якої духовенство спільно з Владикою підносило благальні молитви до Господа за народ, військо, закінчення війни.
Після прочитання уривку з Святого Євангеліє Владика Дмитро виголосив проповідь. Аналізуючи читання дня, Архиєрей говорить: «Сьогодні в євангельському Слові ми чуємо оповідь про розслабленого. Господь приніс нам добру новину, про те, що ми є дітьми Божими. Господь оздоровлює цього розслабленого, щоб показати Божу велич людині. Слово Бога сталося чудом. І це Слово буде діяти до кінця світу. Господь приніс нам це Слово, через нього він хоче діяти. Наша віра має живитися Божим Словом і протистояти силам зла, які хочуть послабити нашу віру. Воскреслий Господь завжди перебуває з нами. Він ніколи не покидає людей, які живляться Його Словом». 

Далі Владика Дмитро продовжує: «Якщо вірити в Бога тільки за зовнішніми ознаками, то можна втратити відчуття Його присутності, лише внутрішнє розуміння показує нашу живу віру в Бога. Особливо  в теперішній час ми це відчуваємо. Бо хто глибоко вірить, той бачить дію і присутність Бога навіть в цей важкий час».

Після завершення Літургії настоятель храму о. Володимир Гнилиця подякував Владиці Дмитру за візит, а Владика в свою чергу заніс щирі привітання для отця з нагоди Дня його народження.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2024/01062402/009.jpg#joomlaImage://local-images/2024/01062402/009.jpg?width=1024&height=768 Super User