Поминальна Панахида в День Героїв

23 травня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь в заходах відзначення Дня Героїв, які відбувалися на Площі Героїв Євромайдану.

Вже традиційно, 23 травня, духовенство, влада та громадськість збирається на головній площі міста задля вшанування пам’яті усіх, хто героїчно віддав своє життя за волю і незалежність України від  початків її історії. Під час урочистого заходу духовенство різних конфесій помолилося Чин Панахиди. Преосвященний Владика Дмитро Григорак звернувся до усіх присутніх із словами вдячності для рідних і близьких сучасних героїв, які в цей час віддають своє життя за Україну. Владика наголосив на важливості героїзму у цій боротьбі, а також звернув увагу на роль Бога і молитви у цих складних обставинах. 

Також під час урочистостей було присвоєно звання «Почесний житель м. Чорткова» посмертно загиблим військовослужбовцям із Чортківського краю. На завершення зібрання до пам’ятних світлин героїв було покладено свічі та квіти.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Поминальна Панахида в День Героїв https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2024/010624/002.jpg#joomlaImage://local-images/2024/010624/002.jpg?width=1024&height=768 Super User