Архиєрейська Божественна Літургія у Квітну Неділю

28 квітня 2024 р. Б. в шосту Неділю Великого посту, яку називаємо Квітною, світлий празник Входу Господнього в Єрусалим Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла.

Урочистість Квітної Неділі зібрала у храмі велику кількість вірних, які прийшовши освятити лозу, принесли свої молитовні прохання за відвернення війни та мир і спокій в Україні.

Після прочитання євангельського слова, до вірних звернувся Преосвященний Владика Дмитро. У своїй проповіді він зазначив: «Сьогодні ми як християни святкуємо празник Входу Господнього в Єрусалим. Ця подія стала знаковою для християнства. Після чудесного воскресіння Лазаря, Господь входить в Єрусалим на осляті, як колись цар Давид після перемоги у битвах. Народ зустрічав свого Царя, який мав принести для них спасіння. Але людська злоба зруйнувала віру людей. Фарисеї та усі противники Христа почали переконувати народ в протилежному. Ті ж самі люди, які зустрічали Ісуса в славі, через кілька днів засуджували його на розп’яття. В цьому моменті ми бачимо мінливість людської особи і її переконань».

Продовжуючи проповідь, Владика говорить:  «Вхід Господній в Єрусалим показує нам справжню сутність людини, яка є зовсім не постійною у своїх переконаннях і здатна зробити дуже багато зла, не почувши свого внутрішнього голосу. Господь завжди кличе  людину  до творення добрих діл, до справ милосердя. Але зло цього світу, як подібно колись фарисеї підбурили народ, відвертає людину від творення добра. Тож маймо стійку і непохитну віру, щоб ми не потрапили під вплив злих людей».

На завершення Архиєрейської Божественної Літургії відбулося освячення верби на подвір’ї Катедрального Собору.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія у Квітну Неділю https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2024/04052401/001.jpg#joomlaImage://local-images/2024/04052401/001.jpg?width=1024&height=768 Super User