Хресна дорога вулицями Монастириська

21 квітня 2024 р. Б. у 5-ту Неділю Великого Посту у місті Монастириська відбулась велелюдна подія – Хресна дорога.

Велична духовна подія зібрала багатьох вірних, які вийшли на вулиці міста, щоб спільно взяти участь у цьому особливому молінні, яке звершується в часі Великого Посту. Особливо в сьогоднішній складний час кровопролитної війни ця молитва мала особливе значення і по-новому відкривала для кожного хресні страждання Ісуса.

До молитви Хресної дороги долучилося численне духовенство Монастириського Деканату, а також представники влади, військові, волонтери, медичні працівники, представники правоохоронних органів та небайдужі містяни.  

Підчас молитви були прочитані глибокі розважання, які налаштовували усіх присутніх на особливий духовний лад. Слова, промовлені священниками, проникали в серця і пробуджували хвилю високих духовних почуттів. До несіння Хреста долучилося духовенство, військові, різні організації та спільноти. Кожен намагався доторкнутися символу Христових страждань, щоб відчути власне покаяння і усвідомлення гріхів.

Подія Хресної дороги  в м. Монастириська показала, що духовна зброя християн – святий Хрест є символом воскресіння і піднесення нового життя в ім’я справедливості і Божої любові.

За повідомленням бр. Богдана Шелепка
Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Хресна дорога вулицями Монастириська https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2024/300424/017.jpg#joomlaImage://local-images/2024/300424/017.jpg?width=576&height=768 Super User