Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика

20 та 21 лютого 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь в похоронних відправах за душу воїна Романа Кулика.

На подвір’я Катедрального Собору св.верх. апп. Петра і Павла прийшло чимало небайдужих жителів міста, духовенство, представники влади, щоб зустріти тіло знаного у Чортківському краї волонтера, воїна Романа Кулика, який залишиться в нашій пам’яті справжнім патріотом своєї держави. Загинув воїн 14 лютого під час виконання бойового завдання поблизу села Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області.

У скорботній проповіді Преосвященний Владика Дмитро висловив свої співчуття для рідних і близьких покійного. Архиєрей говорить: «Воїн Роман віддав своє життя за Україну. Він був справжнім борцем, який сповнив свій обов’язок. Сьогодні ми пишаємося його героїчним подвигом, як і подвигами інших героїв, які загинули.  У цьому житті ми повинні заслужити собі Царство Небесне і вічне життя. Лише тоді, коли будемо справді жертовними і праведними, то можемо це осягнути. Воїн Роман жертвував собою протягом багатьох років, намагався вірно сповняти свої обов’язки. В цей день нам сумно і скорботно приймати його смерть,  але віра в Божу милість і любов до нашого народу дає нам силу і віру» 

Після зустрічі та поминальної Панахиди тіло воїна Романа було перевезено до Церкви святих новомучеників і блаженних українського народу, де ввечері цього ж дня було відслужено заупокійний Парастас.

Наступного дня розпочався Чин Похорону, після якого тіло воїна-героя Романа Кулика було поховано на Алеї Героїв Чортківського цвинтаря.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2024/26022401/007.jpg#joomlaImage://local-images/2024/26022401/007.jpg?width=1024&height=768 Super User