Архиєрейська Божественна Літургія в Неділю про Закхея

18 лютого 2024 р. Б. у Неділю про Закхея та день пам’яті святого Лева, папи Римського Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургія в Прокатедральному храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Бучач.

Після урочистої зустрічі Архиєрея на подвір’ї храму розпочалося урочисте Богослужіння на яке зібралося багато людей. Щирі молитовні прохання з уст духовенства линули сьогодні за мир та перемогу для України, за здоров’я і витривалість для наших захисників.

Після прочитання недільного Євангеліє Преосвященний Владика Дмитро виголосив проповідь. Роздумуючи над особистістю Закхея, який був ключовим персонажем сьогоднішньої євангельської оповіді, Владика аналізує значення зустрічі Ісуса з цим великим грішником.  «Неділя про Закхея приготовляє нас до Великого Посту. Що нам хоче сказати Господь у сьогоднішньому Євангелії?  Господь говорить, що ніхто не є залишений в цьому світі. Навіть найбільший грішник має шанс на виправлення і здобуття Царства Божого. Ще більшу науку ця подія подає тим, хто спостерігав всю цю історію, адже Ісус входить в дім великого грішника і тим самим ламає всі стереотипи тогочасного суспільства. Господь показує людям великий жест своєї любові і милосердя», - говорить Владика Дмитро.

Далі Архиєрей наводить приклад із художньої літератури, аналізуючи роман відомого французького письменника Віктора Гюго «Знедолені». Владика наводить приклади справжньої християнської любові та вчинків, які змогли змінити життя головного героя.  «Ми живемо в житті де є багато злоби і ненависті. Ми всі зранені цими проблемами. Найкращими ліками для наших ран є любов. А джерелом любові, як відомо,  є Бог. Кожний з нас має обов’язок перед Богом і Україною – передавати свою любов ближньому», - завершує свою проповідь Преосвященний Владика.

Урочистість цього недільного дня була доповнена ще й важливою подією. Після Євхаристійного Канону відбулися дияконські свячення піддиякона  Івана Держила, випускника Івано-Франківської Духовної Семінарії імені священномученика Йосафата.

Богослужіння завершилося спільною молитвою за Україну та архиєрейським благословенням для всіх присутніх.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в Неділю про Закхея https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2024/260224/023.jpg#joomlaImage://local-images/2024/260224/023.jpg?width=1024&height=768 Super User