Чин Похорону воїна-героя Олега Ширми

17 лютого 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Чин Похорону воїна-героя Олега Ширми, жителя с. Шипівці.

Головний сержант роти ударних безпілотних авіаційних комплексів Олег Ширма загинув 7 лютого 2024 року внаслідок вибуху під час підготовки до завантаження боєкомплекту.

У своїй скорботній проповіді Преосвященний Владика Дмитро висловив глибокі співчуття рідним і близьким загиблого і поділився своїми роздумами. Владика говорить: «Воїн Олег – син нашої української землі, яка виплекала не одного такого мужнього захисника, які тепер стоять на обороні рідної землі. Сьогодні ми зібралися тут, щоб відпровадити в останню дорогу воїна Олега, який своєю героїчною смертю засвідчив любов до України. Він правдиво сповнив свій обов’язок, щоб захистити свою сім’ю і всю країну. Воїн Олег усвідомлював свою велику місію у цій війні і не міг протистояти своєму обов’язку». 

Далі Владика роздумує над духовним змістом війни і над значенням того, що відбувається в житті християнина. «Справжня сила протистояти ворогу перебуває у нашій молитві. Саме таку силу і дає нам сама молитва, яка завжди перемагала, і переможе зараз. Кожний з нас не може залишатися осторонь цієї боротьби. Сьогодні ми дякуємо воїну Олегу за його подвиг і за його вибір в житті. Як християни ми віримо, що він воскресне до нового життя з Богом», - завершує проповідь Владика.

Після відправи у храмі в присутності великої кількості духовенства, представників влади та небайдужих односельчан тіло воїна-героя було поховано на місцевому цвинтарі.

Нехай пам’ять про подвиг воїна Олега живе для майбутніх поколінь!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Чин Похорону воїна-героя Олега Ширми https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2024/21022401/006.jpg#joomlaImage://local-images/2024/21022401/006.jpg?width=1024&height=768 Super User