Чин Похорону воїна Василя Бойка

14 лютого 2024 р. Б. Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Чин Похорону воїна Василя Бойка, жителя м. Бучач.

Командир 1 стрілецького відділення, сержант Василь Бойко загинув поблизу с. Діброва Луганської області. Невблаганна війна забрала чудову людину, доброго друга, побратима.

Під час похоронного Богослужіння Владика Дмитро промовив до всіх присутніх наступне: «Смерть воїна-героя Василя сьогодні є для нас великою втратою. Він став на захист своєї землі, як і інші його побратими, не знаючи, що саме чекає його попереду. Але за велінням свого серця він йшов боронити рідний край. Сьогодні так сумно і тривожно на фронті, але подвиг наших героїв має залишати нас непохитними у вірі і надії на краще майбутнє. Адже не марною є жертва усіх, хто вже поліг на полі бою  і тих, хто ще продовжує боротьбу. Для воїна Василя ця боротьба вже закінчилася. Але не закінчилася вона для нас живих, тих, хто залишається, щоб продовжувати цю велику справу. Ми маємо безмежну надію на Боже милосердя і його любов до нашого народу. Тому й живімо згідно його заповідей, щоб здобувати духовні перемоги. Бо ворог тільки і чекає нашої паніки і роз’єднаності». 

Чин Похорону воїна-героя Василя завершився на місцевому цвинтарі, де його тіло було поховане у присутності великої кількості духовенства, влади та односельчан.

Нехай вічною буде слава і пам’ять про незабутній подвиг воїна Василя!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Чин Похорону воїна Василя Бойка https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2024/210224/005.jpg#joomlaImage://local-images/2024/210224/005.jpg?width=1024&height=768 Super User