Архиєрейська Божественна Літургія в Неділю по Різдві

31 грудня 2023 р. Б. в 30-ту Неділю по Зісланні Святого Духа, по Різдві,  в день пам’яті святого і праведного Йосифа Обручника, Давида царя і Якова, брата Господнього по плоті та преподобної Меланії Римлянки Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла.

Це недільне Богослужіння стало останнім в 2023 році, тому до храму прийшло багато вірних, які принесли щиру подяку Богу за прожитий рік.

Роздумуючи над подіями року, який минає, Владика Дмитро зосередив свою увагу над важливими істинами буття християнина. Архиєрей говорить: «Рік, який минає, був неповторним для нас усіх. Цьогоріч ми двічі святкували Різдво, перейшли на новий календар. Це були історичні моменти для нашої Церкви. Ми вже другий рік поспіль живемо у воюючій країні. Що маємо очікувати в новому році? Найперше, ми маємо знати, що Бог є з нами, і обов’язково буде з нами в майбутньому. Господь наповняє все наше життя. Ми приймаємо Бога в Пресвятій Тайні Євхаристії і підтверджуємо наш нерозривний зв'язок. Господь «всюди є і все наповняє» і Його безмежна Любов огортає нас. В цей останній день календарного року,  ми стоїмо перед обличчям невідомості, але будьмо певні – Господь перебуває з нами!»

Далі Владика Дмитро роздумує над євангельським читання цього дня та літургічним спомином святих. Владика зазначає: «Сьогодні ми згадуємо старозавітних і новозавітних мужів нашої Церкви, які уможливили прихід Бога в людському тілі. Цар Давид, навіть важко згрішивши, не втратив віру в Бога, а щиро покаявся перед ним. І Господь діяв через нього, давав йому небачену силу у боротьбі. Брат Господній по плоті Яків, перший патріарх Єрусалиму, загинув першим з апостолів, засвідчивши свою глибоку віру. Святий Йосиф Обручник – найтаємничіша постать Нового Завіту, земний батько Ісуса Христа,  який лише завдяки своїй глибокій вірі зумів зрозуміти своє місце в історії воплочення Сина Божого. Святий Йосиф повністю довіряє Богові, навіть попри ті протиріччя, які переживав. Кожен з нас мав би мати за приклад Святого Йосифа, який відіграв важливу роль в історії спасіння людства». 

На завершення Божественної Літургії Преосвященний Владика Дмитро, духовенство та усі вірні молитовно дякували Богу за прожитий рік. Після Божественної Літургії діти катехитичної школи при Катедральному Соборі демонстрували для всіх присутніх  у храмі вертеп.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в Неділю по Різдві https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/060124/005.jpg#joomlaImage://local-images/2023/060124/005.jpg?width=1024&height=768 Super User