Форум соціального служіння в Заліщиках

19 грудня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь в роботі Форуму соціального служіння,  який відбувався на парафії Пресвятого Серця Христового м. Заліщики під егідою Карітасу Бучацької Єпархії УГКЦ.

Форум розпочався зустріччю Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ та спільним Молебнем до Пресвятої Богородиці. На захід прибуло багато священиків, які є працівниками благодійної служби. На початку зустрічі директор Карітасу Бучацької Єпархії о. Роман Бронецький звернувся із привітальним словом до усіх присутніх, подякував Преосвященному Владиці Дмитру за молитву.

У своєму слові Владика Дмитро звернув увагу на важливі християнські цінності та милосердя. «Божа воля в нашому житті пов’язана з милосердям. Для того, щоб чинити Божу волю маємо жити для інших. Коли немає єдності з Богом, то немає єдності і з людьми, тоді немає життя. Служіння кожного з вас важливе, тому продовжуйте його попри все», - говорить Архиєрей.

Під час зустрічі піднімалися важливі питання соціального служіння, які є дуже актуальними в наш час. Усі присутні мали змогу заслухати виступи пов’язані із пенітенціарним служінням, ціннісно-орієнтованою педагогікою, Богослов’ям війни та соціальною наукою Церкви.

Форум завершився благословенням Владики Дмитра усіх присутніх на подальше служіння для потребуючих у нелегкі часи лихоліть.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Форум соціального служіння в Заліщиках https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/24122301/005.jpg#joomlaImage://local-images/2023/24122301/005.jpg?width=1024&height=768 Super User