Освячення хрестів для новозбудованого храму військової частини м. Чорткова

6 грудня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький освятив хрести для новозбудованого храму на території військової частини м. Чорткова.

Майже 7 місяців тому з ініціативи керівника частини полковника Миколи Миколайовича Сандула було закладено перший камінь під будівництво церкви. Будівництво Божого храму відображає глибоке бажання командира та військових, які служать під його керівництвом, розвивати духовність і моральні цінності у військовому колективі. 

Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ у співслужінні Єпископа Павла, керуючого Тернопільсько-Теребовлянською Єпархією ПЦУ та духовенства різних конфесій освятив надбанні хрести для новозбудованого храму. Символічним був момент встановлення хрестів, одразу після їхнього освячення.

Користуючись нагодою, Преосвященний Владика Дмитро привітав усіх військовослужбовців частини із професійним святом – Днем Збройних Сил України та подарував для храму Євхаристійний набрі. Найщиріші привітання линули і для полковника Миколи Сандула з нагоди іменин.

У привітальному слові Владика Дмитро вказав: «Сьогодні ми вітаємо наших захисників і всіх вас тут присутніх із Днем Збройних Сил України. Військо, яке молиться і поклоняється Богові – непереможне. Немає нічого сильнішого за силу Божу, за молитву і віру в перемогу. Освячення хрестів – це пам’ятна подія, адже через хрест до нас зійшло спасіння, і цей новозбудований храм стане місцем молитви і поклоніння Богові».

На завершення освячення до привітального слова були запрошені представники влади, голови громад, аграрії. Полковник Микола Сандул подякував духовенству та усім присутнім за щирі слова побажань. Далі під спів патріотичних пісень, які виконували студенти Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина, хрести були підняті і встановлені на банях новозбудованого храму.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Освячення хрестів для новозбудованого храму військової частини м. Чорткова https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/12122302/006.jpg#joomlaImage://local-images/2023/12122302/006.jpg?width=1024&height=768 Super User