Поминальна Панахида в День Збройних Сил України

6 грудня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь у поминальній Панахиді на Площі Героїв Євромайдану у Чорткові.

6 грудня, в час відзначення Дня Збройних Сил України, жителі Чортківської громади, представники різних організацій та навчальних закладів, влада,  духовенство різних конфесій взяли участь в заходах присвячених відзначенню цього свята. Урочистості цього дня розпочались загальнонаціональною хвилиною мовчання та виконанням Державного Гімну України, а також молитвою Чину Панахиди на центральній площі міста. Спільне заупокійне моління об’єднало рідних і близьких загиблих воїнів Чортківської громади.. 

Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ у своєму слові висловив співчуття для усіх, хто втратив своїх близьких у цій несправедливій війні. Владика говорить: «Сьогоднішній день нам нагадує про святий обов’язок, який нас треба сповнити перед пам'яттю загиблих воїнів. Не зневірюйтеся, не будьте байдужими до всього що відбувається сьогодні. На нас дивляться очі загиблих героїв і ми не маємо права відступити. Зараз немає важливішої справи ніж допомога нашому війську, яке має вистояти за всяку ціну».

Поминальний захід завершився виступами влади і покладанням квітів до пам’ятних інсталяцій з світлинами воїнів-героїв Чортківської громади. 

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Поминальна Панахида в День Збройних Сил України https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/12122301/001.jpg#joomlaImage://local-images/2023/12122301/001.jpg?width=1024&height=768 Super User