Архиєрейська Божественна Літургія в день святого Миколая

6 грудня 2023 р. Б. на свято святого Миколая, архієпископа Мир Лікійських Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла у м. Чортків.

Урочистість свята святого Миколая, одного з найшанованіших святих в українському народі, зібрала в храмі численних вірних, дітей, які молитовно дякували святому за отримані ласки та подарунки в передсвяткову ніч.

У своїй проповіді з нагоди свята Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ роздумував над значення милосердя і добрих діл в житті християнина, особливо в часи війни. Владика говорить: «Сьогодні поєдналося кілька святкових подій: День вшанування нашого війська та свято святого Миколая. Який же є зв’язок між цими двома подіями? Найперше їх пов’язує милосердя і любов. Святий Миколай творив видимі знаки милосердя і любові, творив добрі справи, сповнюючи Божий задум. Сьогоднішні події в країні показують нам справжні діла милосердя, які творять наші військові. Творити милосердя – означає дарувати життя. Немає більшого милосердя ніж жертва наших воїнів-героїв, тому для нас немає нічого важливішого ніж підтримка і молитва за них. У цей важливий для нас день ми дякуємо Богові за дар наших воїнів, просимо сили вистояти і перемогти».

Архиєрейське Богослужіння завершилося спільним молінням за Україну.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в день святого Миколая https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/121223/006.jpg#joomlaImage://local-images/2023/121223/006.jpg?width=1024&height=768 Super User