Освячення іконостасу в с. Гончарівка Монастириського Деканату

17 вересня 2023 р. Б. у Неділю по Воздвиженні та в день пам’яті св. мучениці Софії та трьох її дочок Віри, Надії і Любові Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди освячення іконостасу у церкві св. Архангела Михаїла с. Гончарівка Монастириського Деканату.

Урочистості розпочалися із зустрічі Владики Дмитра біля воріт храму і під звучання святкового благовісту продовжилися в храмі. Архиєрейська Божественна Літургія зібрала багатьох вірних, духовенство, об’єднала у спільній молитві односельчан, які ревно трудилися для спорудження величного іконостасу, який після урочистого освячення став чудовою прикрасою церкви на багато років наперед.

У слові проповіді Преосвященний Владика звернув особливу увагу на значення хреста в житті людини. Пригадуючи подію Воздвиження Чесного  і Животворящого Хреста Господнього та символ хреста в житті людини Владика говорить: «Якби не було хреста, то не було б воскресіння. Хреста – це знак нашої перемоги. Господь прийшов визволити нас від зла і показати нам цей символ вічного життя. Ми щоденно несемо хрести, які допомагають нам ставати кращими і ретельнішими у справах віри. Наші воїни перемагають знаком хреста. Він стає для них змістом життя і боротьби».

Під час Літургії духовенство на чолі з Владикою Дмитром піднесло щирі молитви за воїнів, мир і спокій в країні, за навернення ворога. Божественну Літургію оспівував ансамбль студентів Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина

Після Богослужіння Преосвященний Владика Дмитро вручив подячні грамоти меценатам, добродіям та усім хто долучився до важливої справи виготовлення іконостасу.

Спільне моління за Україну та численні многаліття завершили урочистості.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Освячення іконостасу в с. Гончарівка Монастириського Деканату https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/240923/010.jpg#joomlaImage://local-images/2023/240923/010.jpg?width=1024&height=768 Super User