Молебень за Україну в День Незалежності України

24 серпня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення 32-ї річниці Незалежності України біля Хреста Незалежності неподалік церкви Святої Покрови ПЦУ.

Державне свято Дня Незалежності  - важлива дата на календарі українця, а особливо в часі війни, адже утвердження держави і її суверенітету сьогодні важливі як ніколи.       

Захід розпочався із спільної молитви численного духовенства різних конфесій, які приносили Богу прагнення усіх українців.

У своєму зверненні до присутніх Владика зазначив: «Сьогодні дякуємо Богу за дар свободи і незалежності. Тисячі наших братів і сестер заплатили своїм життям за цей дар. Тому ми маємо його зберегти, відвоювати і не впустити. Ворог хоче знищити нас, але Бог своєю потужною рукою не допустить беззаконня. Подвигом нашим героїв Господь захищає нас. Молімося за те, щоб стати новою країною. Господь розпочав справу нашої переміни, і вона обов’язково буде довершена».

Після молитви та виступів духовенства артисти Центру культурних послуг ім. К. Рубчакової виконали коротку патріотичну програму, завершивши її спільним виконанням духовного гімну України «Боже великий, єдиний».

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Молебень за Україну в День Незалежності України https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/25082301/003.jpg#joomlaImage://local-images/2023/25082301/003.jpg?width=1024&height=768 Super User