Підняття Державного Прапора на горі Юрчинських

23 серпня 2023 р.Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь у урочистій церемонії підняття і освячення Державного Прапора України – головного символу державності.

Вже багато років поспіль, в переддень  відзначення річниці Незалежності України, інтелігенція, педагоги, представники влади, духовенство та небайдужі містяни піднімаються на гору Юрчинських для пошанування синьо-жовтого стягу.

Цього року право підняти Державний Прапор було надано пораненим військовослужбовцям, які також були нагороджені відзнакою міського голови «За честь і відвагу».

Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, у своєму виступі сказав: «Прапор – це символ нашої держави, даної нам Богом. Він символізує чисте небо, але сьогодні в ньому літають ворожі літаки і ракети. Ми віримо, що Господь є з нами,  Він веде нас до перемоги. Ця дорога простягається через Голгофу, але обов’язково прийде до переможного кінця».

Перед урочистим підняттям Прапора під звуки Державного Гімну Преосвященний Владика разом з духовенством освятив його, закликавши Божу милість і благословення.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Підняття Державного Прапора на горі Юрчинських https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/240823/002.jpg#joomlaImage://local-images/2023/240823/002.jpg?width=1024&height=768 Super User