Освячення приміщення прихистку для людей похилого віку у селищі Заводське

28 липня 2023 року Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький освятив приміщення осередку БО «Карітас Чортків», який знаходиться у селищі Заводське в одному з приміщень колишньої центральної міської лікарні.

Чудова ініціатива заснована директором БО «Карітас Чортків» о. Григорієм Канаком та за підтримки міжнародних організацій та спільнот знайшла своє втілення у проєкті «Прихисток для найбільш уразливих осіб похилого віку». На сьогодні, це дуже важлива і потрібна справа,  адже у прихистку вже проживають 11 людей похилого віку,  які опинилися у скрутних обставинах життя, пов’язаних із війною.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Владика сказав: «Любові без милосердя не існує. На прикладі цієї благородної справи ми проявляємо свою діяльну любов, бо християнство не може існувати без любові та милосердя. Нехай це приміщення завжди буде наповнене любов’ю і допомогою для всіх потребуючих».

На освяченні прихистку також були присутні директор «Карітасу Бучацької Єпархії УГКЦ» о. Роман Бронецький, менеджер «Карітас України» Ольга Вересюк, представники влади Чортківської та Заводської громад, духовенство.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Освячення приміщення прихистку для людей похилого віку у селищі Заводське https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/01082301/001.jpg#joomlaImage://local-images/2023/01082301/001.jpg?width=1024&height=768 Super User