Архиєрейська Божественна Літургія в день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира Великого

28 липня 2023 р. Б. у день пам’яті святого рівноапостольного,  великого князя Володимира та 1035-ту річницю Хрещення Руси-України Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла у м. Чорткові.

Постать святого рівноапостольного князя Володимира знакова в історії українського християнства, адже завдяки цьому великому сподвижнику віри Київська Русь стала християнською.  Цей важливий крок,  який святий Володимир прийняв за волею Божою і діянням Святого Духа, поставив Київську державу на новий щабель політичного і духовного розвитку.

Преосвященний Владика Дмитро у проповіді з нагоди свята пригадав усім присутнім у храмі про значення і велич святого Володимира, а також про віру християнина та її основи. «Господь у сьогоднішньому Євангелії показує нам ворота, через які нам треба увійти, щоб спастися. Такими воротами була та віра, яку приніс нам святий рівноапостольний князь Володимир. Багато людей в часи Володимирового хрещення не приймали його, потай зберігали вірність язичницьким божкам, але Господь воскресив і об’єднав народ силою святого Євангелія. Святий Володимир зміг Божі закони перенести в площину держави і використовувати їх для її розвитку і становлення. Це велике Боже диво – поганську Русь він перетворив на одну з найрозвинутіших країн, завдяки святій Христовій вірі».

Після закінчення Божественної Літургії відбулося відновлення хрещальних обітів під час якого всі вірні у храмі засвідчили свою непохитну віру,  як колись перші українські християни.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Архиєрейська Божественна Літургія в день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира Великого https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/010823/007.jpg#joomlaImage://local-images/2023/010823/007.jpg?width=1024&height=768 Super User