Архиєрейська Божественна Літургія в 7-му Неділю по П’ятидесятниці

23 липня 2023 р. Б. в 7-му Неділю по Зісланні Святого Духа та день пам’яті преподобного Антонія Печерського Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла у м. Чорткові.

Проповідуючи євангельське слово, Владика Дмитро промовив: «Господь зціляє двох сліпців від їхніх недуг, але залишає свобідну волю. Ціллю людини є не лише фізичне оздоровлення,  але й духовне зцілення. Бути здоровим – це дуже важливо, але духовне здоров’я, звільнення від гріха – не менш потрібне в житті людини. Тілесна сліпота не завжди означає і духовну сліпоту, яка закриває перед людиною шлях до Царства Божого». Продовживши проповідувати, Владика звертає увагу вірних на постать преподобного Антонія Печерського. «Пізнавши Бога на горі Афон, святий Антоній прибуває на українські землі, де утворює перші зародки монашого життя на наших землях. Він знав таємниці життя, за Божою волею передбачав трагедії  і біди на сотні років нашого народу. Візьмімо за приклад життя преподобного Антонія, наслідуймо його чесноти і шукаймо волю Божу», - говорить Владика.

Під час Божественної Літургії Преосвященний Владика Дмитро уділив дияконські свячення Івану Стефанчуку, випускнику Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата.

На завершення недільного Богослужіння духовенство спільно з вірними помолились за Україну, воїнів, мир  і спокій в нашій державі. Владика Дмитро привітав отця-диякона Івана та усіх його рідних і близьких із цим знаменним днем та побажав у своєму служінні наслідувати чесноти преподобного Антонія.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Архиєрейська Божественна Літургія в 7-му Неділю по П’ятидесятниці https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/24072301/010.jpg#joomlaImage://local-images/2023/24072301/010.jpg?width=1024&height=768 Super User