«Віра в Бога і Його запевнення: «Хто в мене вірує, не вмре ніколи» дає нам сили пережити цю важку втрату», Владика Дмитро у слові співчуття під час Парастасу за душу воїна-героя Олега Гуменюка

В суботу, 27 травня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Єпарх Бучацький спільно із духовенством Чортківського Деканату зустрів тіло загиблого воїна Олега Гуменюка та очолив Чин Парастасу за душу спочилого.

Для зустрічі воїна-героя Олега на церковному подвір’ї Катедрального Собору св. верх. апп. Петра і Павла зібралося багато небайдужих містян, друзів, рідних, колег,  які очікували на прибуття тіла воїна.

Олег Гуменюк пішов захищати Україну одразу після початку війни. Жертвуючи собою, боронив волю і незалежність нашої держави, прийнявши свій останній бій 20 травня. Отримавши важке вогнепальне поранення, був госпіталізований, проте воїна не вдалося врятувати. У пам’яті рідних та друзів він залишиться як чуйна і добра людина, справжній християнин, активний парафіянин Церкви Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії м. Чорткова, член братства Святого Йосифа, вірний друг і побратим.

Звертаючись із словом співчуття до дружини, синів та усіх рідних і близьких загиблого, Владика промовив: «Ми запам’ятаємо Олега як доброго християнина, який жив чесно, порядно, жив для інших, не шкодуючи себе і своїх сил. І віддав себе повністю для інших, загинувши за нашу волю. Нам бракує слів висловити співчуття, але віра в Бога і його запевненни, що: «Хто в мене вірує не вмре ніколи» дає нам сили пережити цю важку втрату».

Наступного дня похоронні Богослужіння очолив протосинкел Бучацької Єпархії о. мітр. Володимир Заболотний та настоятель храму Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії о. Григорій Канак. У спільній молитві духовенства і вірних тіло героя було перевезено на міський цвинтар, де поховано на Алеї Героїв.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Віра в Бога і Його запевнення: «Хто в мене вірує, не вмре ніколи» дає нам сили пережити цю важку втрату», Вл https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/06062301/004.jpg#joomlaImage://local-images/2023/06062301/004.jpg?width=1024&height=768 Super User