«Молімося і єднаймося з нашим Творцем, щоб мати відкриті духовні очі», - Преосвященний Владика Дмитро Григорак під час Архиєрейської Божественної Літургії в смт. Заводське

21 травня 2023 р. Б.,  в Неділю Сліпонародженого, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, - Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Зіслання Святого Духа смт. Заводське. Під час Літургії відбулися священичі свячення диякона Івана Андрухіва.

Аналізуючи недільний євангельський уривок, Владика сказав: «Сліпонароджений прозрів не лише фізично, але й відкрив духовні очі. Найголовніше не побачиш очима, а лише серцем. Важливо бачити не лише видимий світ, але й відчувати духовний вимір буття. Господь дає нам віру, яку ми маємо побачити духовними очима. Господь робить багато чудес через нашу віру. Віра відкриває нам правду на багато речей. Духовні очі нашого серця здатні побачити дуже багато, у кожній ситуації бачити Бога». Далі Архиєрей заглибився у роздуми про місце віри в житті християнина та значення духовного прозріння, яке наступає під час духовних практик.

«Молімося і єднаймося з нашим Творцем, щоб мати відкриті духовні очі. Очистьмо все, що заважає нам бачити Бога і відчувати Його присутність в нашому житті», - завершує свої недільні роздуми Владика.

Після Херувимської пісні, згідно Чину рукоположення пресвітера, відбулися священичі свячення о. Івана Андрухіва, віце-ректора з навчальної роботи Чортківської Дяківсько-Катехитичної Академії ім. свщмч. Г. Хомишина. 

Спільна молитва «Боже, великий єдиний» об’єднала всіх присутніх у спільному прагненні добра і миру для України.

Після Божественної Літургії линули найщиріші привітання для о. Івана Андрухіва з нагоди дня його священичого рукоположення. Владика Дмитро привітав нововисвяченого о. Івана і побажав йому ревного служіння і стійкості у вірі.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Молімося і єднаймося з нашим Творцем, щоб мати відкриті духовні очі», - Преосвященний Владика Дмитро Григора https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/31052301/003.jpg#joomlaImage://local-images/2023/31052301/003.jpg?width=1280&height=720 Super User