«В особі отця Григорія була втілена любов до людей», - Владика Дмитро Григорак до вірних у слові співчуття на Похороні отця Григорія Шафрана

12 та 13 травня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив похоронні Богослужіння за душу померлого протоієрея Григорія Шафрана, який упокоївся в Бозі після довготривалої хвороби.

Останні роки отець проживав разом із сім’єю у своєму рідному селі Нагірянка.

Протягом більш ніж тридцятирічного служіння о. Григорій Шафран звершував душпастирювання в селах Зелена, Васильків, Товстеньке, Кривеньке, Ягільниці Чортківського району. 

Похоронні Богослужіння розпочалися у вечері п’ятниці служінням ієрейського Парастасу на який прибуло багато священників із різних куточків Єпархії. Усильне моління за душу померлого супроводжували співом студенти Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина. Після Богослужіння священники розпочали читати Святе Євангеліє біля тіла померлого о. Григорія.

У суботу Богослужіння розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією та Чином Похорону у супроводі студентів Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Йосипа Сліпого. 

У слові співчуття, адресованому до рідних і близьких покійного та численних вірних, які прибули з різних сіл на похоронні Богослужіння, Преосвященний Владика сказав: «Отець Григорій був священником, які довгі роки служив Богу, Церкві та Україні.  В часи переслідування Церкви пройшов нелегкі випробування віри. В його особі була втілена любов до людей. Протягом свого служіння отець навертав багатьох людей, сам того не відаючи, приводив до Христа заблукані душі. Будучи прикладом священника, о. Григорій звершував своє служіння ретельно і жертвенно, був щирим у справжнім,  любив Бога і людей. Тому залишить у пам’яті рідних, односельчан та священників, яких він привів до Святої Тайни Священства світлий спогад».

Після звершення відправ тіло отця Григорія у присутності великої кількості духовенства та вірних знайшло свій вічний відпочинок на цвинтарі с. Нагірянка.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«В особі отця Григорія була втілена любов до людей», - Владика Дмитро Григорак до вірних у слові співчуття на https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/17052302/003.jpg#joomlaImage://local-images/2023/17052302/003.jpg?width=1024&height=768 Super User