Візит Преосвященного Владики Дмитра Григорака до м. Ізюм

Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький здійснив поїздку на парафію Святого Великомученика Юрія у м. Ізюм Харківської області. Під час візиту Архиєрей відслужив Божественну Літургію, поспілкувався з місцевими жителями, обговорив плани майбутні плани і способів допомоги постраждалим.

Саме це місто пережило жахливий терор в перші місяці війни. На його околицях знайдено величезне масове поховання закатованих людей. У вересні 2022 року українські війська звільнили Ізюм. Зараз місто поступово відновлюється, сюди повертаються люди, які були змушені покинути свої домівки. Зараз, як ніколи вони потребують гуманітарної допомоги, але найголовніше, крім їжі та одягу, постраждалим потрібен справжній духовний провід і підтримка. Парафія у м. Ізюм заснована ще до війни. Утворення греко-католицької парафії у московсько-православному середовищі зазнало багатьох проблем: від складних бюрократичних процедур до обурення місцевого православного населення. Проте час вірного служіння і провід невеличкої громади, яку очолює священник Бучацької Єпархії о. Петро Майка дали свої плоди. Після широкомасштабного вторгнення громада УГКЦ в Ізюмі помітно збільшилася.

Потяг людей до Бога, до молитви на українській мові, до доброти, підтримки і допомоги знайшли відгук у серцях людей, які пережили важкі часи. Варто відзначити, що Бучацька Єпархія активно співпрацює тут на гуманітарному фронті, спільно з організацією Лицарі Колумба в Україні, допомагає людям в задоволені їхній життєво важливих проблем, а внутрішньо переміщені особи з Ізюма також знайшли прихисток у Бучацькій Єпархії. 

Візит Преосвященного Владики Дмитра Григорака до вірних в Ізюмі показує єдність нашої Церкви, її важливу місію і призначення для спасіння душ.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Візит Преосвященного Владики Дмитра Григорака до м. Ізюм https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/170523/006.jpg#joomlaImage://local-images/2023/170523/006.jpg?width=1161&height=768 Super User