Поминальна Панахида за жертвами Чорнобильської катастрофи

Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, - Єпарх Бучацький взяв участь у духовному хоралі з нагоди 37-х роковин Чорнобильської катастрофи.

26 квітня 1986 року – день вибуху на Чорнобильській АЕС, чорна дата в історії, яка змінила життя багатьох не лише в Україні,  але й в усій Європі. Ця жахлива трагедія забрала життя десятків тисяч людей, які героїчно стали на подолання її наслідків.  І до сьогодні ми відчуваємо гіркий полин Чорнобиля, який має нагадувати майбутнім поколінням про найбільшу техногенну катастрофу, яка принесла багато страждань, зруйнувавши життя і долі сотень тисяч людей.

Під час заходу Преосвященний Владика разом з духовенством відслужив поминальну Панахиду за жертвами катастрофи, ліквідаторами аварії та усіма постраждалими. У слові, зверненому до присутніх, Владика пригадав про значення Чорнобильської трагедії для майбутніх поколінь, а також інші трагедії, які спіткали наш народ у ХХ столітті. «Українців століттями нищать різними способами, але ми стоїмо, тому, що віримо в Бога. Це таємниця нашої віри і Його Провидіння. Згадуючи сьогодні всіх, хто віддав своє життя в боротьбі з цією катастрофою, просимо Бога не зневіритися і перемогти усіх ворогів», - говорить Преосвященний Владика.

На завершення духовного хоралу представники влади району та міста, учасники та ліквідатори Чорнобильської АЕС поклали пам’ятні лампадки до підніжжя пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи.

Нехай спогад про всіх, хто віддав своє життя в боротьбі з атомом буде назавжди записаний у книгу людської мужності й навічно залишиться в пам'яті українського народу.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Поминальна Панахида за жертвами Чорнобильської катастрофи https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/280423/006.jpg#joomlaImage://local-images/2023/280423/006.jpg?width=1024&height=768 Super User