Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди світлого свята Воскресіння Христового в Катедральному Соборі м. Чорткова

16 квітня 2023 р. Б. в Святу і Велику Неділю Пасхи, світле свято Христового Воскресіння Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, - Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла.

Богослужіння цього дня, згідно Церковного Уставу, розпочалися служінням Надгробного, під час якого Преосвященний Владика переніс Святу Плащаницю на Престіл. Опісля розпочався обхід духовенства та усіх вірних навколо храму із співом воскресної стихири. Після цього розпочалася  урочиста Воскресна Утреня, тексти і співи якої сповіщали про Воскресіння Христове. 

Під час Архиєрейської Божественної Літургії були піднесені сугубі молитви за мир в Україні та припинення війни. Преосвященний Владика подякував усім присутнім отцям та дияконам за служіння, побажав усьому христолюбивому народу міцного здоров’я та терпіння в складних умовах війни. Також Архиєрей привітав військових,  волонтерів та усіх, хто боронить Україну на полі бою. На завершення Воскресної Літургії звучали численні многаліття для Владики, отців та всіх присутніх.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди світлого свята Воскресіння Христового в Катедральному Соборі м. Чо https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/24042304/006.jpg#joomlaImage://local-images/2023/24042304/006.jpg?width=1024&height=768 Super User