Служіння Єрусалимської Утрені в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла

14 квітня 2023 р. Б. у Велику П’ятницю, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, - Єпарх Бучацький очолив служіння Єрусалимської Утрені в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петар і Павла у м. Чорткові.

Єрусалимська Утреня являє собою особливе Богослужіння Страсної Седмиці, яке служиться перед Святою Плащаницею і за своїм змістом символізує плач над померлим і споглядання його смерті. Це своєрідне чування над гробом померлого Спасителя, яке супроводжується дуже чуттєвими текстами і мелодіями піснеспівів. Тексти цієї служби наповнені глибоким розумінням величі Христової жертви і Його сили, а разом з тим в ній вже чуємо передвіщення пасхальної радості. Ми оплакуємо Христа померлого і очікуємо Його прослави у Воскресінні.

Преосвященний Владика Дмитро молився разом із духовенством Катедрального Собору, дияконами та багатьма вірними, які прийшли поклонитися Святій Плащаниці Господа нашого Ісуса Христа. 

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Служіння Єрусалимської Утрені в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/24042303/003.jpg#joomlaImage://local-images/2023/24042303/003.jpg?width=1024&height=768 Super User