Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ очолив Утреню Страстей в Катедральному Соборі Чорткова

13 квітня 2023 р. Б., у Великий Четвер, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, - Єпарх Бучацький очолив служіння Утрені Страстей у Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла у м. Чорткові.

Богослужіння Страсної седмиці особливі глибоким зануренням в події життя Ісуса Христа, які пов’язані з останніми днями його славного перебування на землі. Утреня Страстей Господа нашого Ісуса Христа – це особливе Богослужіння, яке здавна шанується в українському народі і збирає в храмі багато вірних. Читання дванадцяти страсних євангельських уривків, які розповідають про засудження і страждання Господа, духовно заглиблюють у ключові події християнської історії.

Богослужіння відбулося у спільному служінні великої кількості духовенства - священиків та дияконів, які по черзі читали частини Євангеліє. Також під час Утрені Преосвященний Владика освятив дальматики для дияконів та вівтарників.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ очолив Утреню Страстей в Катедральному Соборі Чорткова https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/24042301/002.jpg#joomlaImage://local-images/2023/24042301/002.jpg?width=1024&height=768 Super User