«Молімось за наших священників, бо вони воїни духовного фронту», - владика Димитро Григорак

У Великий четвер, 13 квітня 2023 р. Б. Владика Димитро Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, здійснив Чин умивання ніг своїм священнослужителям, зокрема тим, які є волонтерами на війні.

Після Святої Літургії єпископ привітав священників зі святом установлення Таїнства Священства, та промовив: «Дорогі отці! Дякую Вам за служіння Богові, Його Церкві і людям. Сьогодні в день установлення Таїнств Священства і Євхаристії, ми, як священники, маємо завжди мати особистий зв'язок з Ісусом, дарувати собі кілька хвилин молитви в тиші з Богом. Хоча ми люди, не ангели, але маємо більшу силу, як вони, бо через нас Господь відпускає гріхи та перемінює хліб на Тіло, а вино на Кров Господню. Це велика незбагненна тайна Божої любові. Щоб бути гідними Таїнства, яке носимо, маємо виконувати волю Божу, не більше і не менше, тільки те, що бажає від нас сам Христос.
Ми зв'язані Хрещенням і Священством з Ісусом, маємо Господню силу перемогти свої немочі, щоб бути світлом любові, доброти й милосердя у світі».

Далі єпископ продовжив: «Багато наших священників є на Сході капеланами, багато з Вас є волонтерами. Ми теж переживаємо зранення, які принесла ця війна. Ми також потребуємо зцілення. Але, пам'ятаймо, ми не маємо права розпалювати ненависть до ворога. В ці бурхливі часи заохочую Вас до глибокої молитви. Коли будемо з Господом, то зможемо давати людям Христа розп'ятого і воскреслого. Чим більше через нас прийде Христос, тим менше прийде темрява у цей світ. В Бозі наша сила і перемога. Даваймо людям Духа Святого!».

«Ще раз дякую Вам, дорогі мої отці, за служіння і прошу молитися за мене теж. Молімось за наших священників! Чим більше будемо молитися за них, тим вони будуть кращі воїни духовного фронту», - завершив єпарх Бучацький.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Молімось за наших священників, бо вони воїни духовного фронту», - владика Димитро Григорак https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/130423/004.jpg#joomlaImage://local-images/2023/130423/004.jpg?width=1280&height=720 Super User