«Мета Ісуса є не тільки спасіння, а обожествлення людини», - владика Дмитро

У свято Урочистого в'їзду Ісуса до Єрусалиму 9 квітня 2023 р. Б. Владика Дмитро – Єпарх Бучацький у Катедральному храмі Верховних апостолів Петра і Павла в м. Чорткові у своїй проповіді наголосив: «Господь, в'їжджаючи на осляті, вкотре показав, що це Він є Творець історії, що все є в його руках, і що на страждання Він іде добровільно. Господь показав - ось мій переможний вхід, але це не моє царство. Господь панує над світом. Він хоче щоб і людина теж панувала над собою, була вільна від гріха і пізнала Його Царство».

Далі єпископ продовжив: «Мета Ісуса є не тільки спасіння, а обожествлення людини і тому, після неминучої перемоги у цій війні, ми маємо задуматися як жити далі, щоб Україна повстала як нова Божа Держава».

У цей день відбулися неординарні події у Катедральному храмі, адже вперше у Бучацькій єпархії, з рук Владики Дмитра та з благословення Патріарха Святослава, нагороду носити ієрейську митру удостоївся о. Володимир Заболотний, протосинкел Бучацької єпархії УГКЦ.

Отець Андрій Лемчук, вікарій у справах духовенства, зачитав декрет Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава про іменування отця Володимира Заболотного митрофорним протоієреєм.

Також хрести з прикрасами отримали право носити о. Роман Герасимів, голова молодіжної комісії Бучацької єпархії та о. Павло Вандяк, голова комісії у справах душпастирства охорони здоров'я Бучацької єпархії УГКЦ.

Владика привітав нагороджених священників та побажав їм бути ревними і вірними працівниками у Христової у винограднику.

Дебютом став сьогоднішній день для молодіжного хору парафії Верховних апостолів Петра і Павла, адже вперше зовсім юні дівчата і хлопці співали Архиєрейську Святу Літургію під проводом регента Андрія Канюса.

Гостем катедри на Святій Літургії у вербну неділю був отець д-р Андрій Євчук – ватиканський дипломат в Демократичній Республіці Конго, який є вихідцем з Чортківщини і завтра презентуватиме свою та о. А. Цимбалюка книгу «Парох, процедура його усунення та перенесення» в єпархіальному управлінні Бучацької єпархії.

Перед освяченням лози парох Катедри о. А. Лемчук наголосив, щоб вірні з великою пошаною відносилися до Пресвятої Євхаристії: «Бо це не є хліб і вино, а живий Бог. Подібно, як ми жахалися від подій, які сталися в Бучі, і казали , що це не по- людськи... Так само і ми, коли зневажаємо Господа, це теж - не по- людськи».

Священник заохотив приходити на відправи, які будуть у Страсний тиждень та молитися за своїх священнослужителів, які теж потребують підтримки.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Мета Ісуса є не тільки спасіння, а обожествлення людини», - владика Дмитро https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/090423/004.jpg#joomlaImage://local-images/2023/090423/004.jpg?width=1280&height=720 Super User