«Як багато із Вас відкрили свої домівки для того, щоб прийняти людей мого дому, зі Сходу!», - владика Максим Рябуха

Великопосні реколекції, 10-12 березня 2023 р. Б., у катедральному соборі Верховних апостолів Петра і Павла в м. Чорткові, провадив владика Максим Рябуха, єпископ-помічник Донецького екзархату УГКЦ.

Реколектант упродовж трьох днів разом з парафіянами роздумував над стосунками між людьми та з Богом.

Зокрема, архиєрей зауважив: «Як це цінно у житті не просто жити, але жити у стосунках. Як це цінно будувати з Богом стосунки через молитву, піст і милостиню! Дивлячись на дві біблійні постаті - апостола Петра та апостола Юду, які були з Богом дуже близько, бачимо наскільки від постави нашого життя залежить вічність і наше сьогодення. Задумаємось, наскільки Бог любить нас і питаймо наскільки ми любимо Його. Як це гарно насичуватися Божими думками й Божим світоглядом, відкриваючи глибинний сенс усього життя».

У недільній проповіді владика Максим, згідно з Євангельською подією про розслабленого, сказав: «Господь, перебуваючи у домі, куди через дах друзі спустили хворого, показує цінність домашнього затишку, цінність домашньої Церкви. Затишок є там, де є Христос. Чи у моєму домі є Христос?».

Далі єпископ продовжив: «У цих коротких швидкоплинних днях мого побуту у Чорткові я особисто досвідчив так багато історій спасіння. Знаю, що також і Ваше місто є тим домом, у якому люди збираються біля Христа. Як багато із Вас відкрили свої домівки для того, щоб прийняти людей мого дому, з того Сходу, який сьогодні терпить найзапекліший біль війни. Ви стали тими, хто зумів, зустрівши Бога, поділитися з тими, хто сьогодні є у пошуках справжнього життя. А справжнього життя без Бога немає».

«Відкрити свої домівки, прийняти тих, хто сьогодні, через конкретні життєві обставини, не може бути у своєму домі, дати прихисток - означає поділитися Божою присутністю. Творити діла милосердя - означає свідчити Бога, якого зустріли, якого любимо і любленими яким чуємося ми», - підкреслив єпископ.

Вкінці Владика Димитрій, єпарх Бучацький та парох храму о. Андрій Лемчук, від імені парафіян, щиро подякували реколектанту за такі цінні духовні слова підтримки в часі Великого посту.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Як багато із Вас відкрили свої домівки для того, щоб прийняти людей мого дому, зі Сходу!», - владика Максим https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/17032302/001.jpg#joomlaImage://local-images/2023/17032302/001.jpg?width=1152&height=768 Super User