Єпархіальна зустріч спільноти «Матері в молитві»

4 березня 2023 р. Б. єпархіальну зустріч, присвячену 90-літтю від Дня народження Блаженнішого Любомира Гузара, для ревнительок спільнот «Матері в молитві», організували та провели о. Степан Котик, як духівник, та пані Оксана Пахольчак, як відповідальна ревнителька за всі спільноти у Бучацькій єпархії УГКЦ.

Духівник навів цікаві факти з життя Патріарха: «А ви знали, що Любомир Гузар був кандидатом на пост Папи Римського? А ви знали, що бувши висвяченим на єпископа самим Йосифом Сліпим, Любомир служив скромно, як звичайний ієромонах протягом 19 років, аж поки не прийшов час відкрито приступити до єпископських повноважень? А чи знали, що Блаженніший першим в історії подав прохання про зречення з уряду Верховного Архиєпископа УГКЦ, увійшовши в поважний вік 75 років? А що був пластуном і, не зважаючи на свої регалії, серед братчиків-«калиняків» (бо входив до куреня «Червона Калина»), просив себе називати братчиком Любком? Був доступним та скромним, але коли починав говорити, то замовкали всі: і скептики, і атеїсти, і журналісти. Всім важила саме його оцінка події».

Зокрема, учасники зустрічі мали нагоду задуматися та розважити над цитатами величної постаті УГКЦ, блаженнішого Любомира: «Ніхто так не шанує нашої свободи, як Бог. Але ми не маємо відваги бути вільними. Бо бути вільними - це бути відповідальними».

«Україна не поділяється на схід і захід. Вона поділяється на тих, хто любить Україну, і не любить».

«Якби Ісус жив зараз, він би працював на комп‘ютері та користувався технічними способами, щоб достукатися до людей».

Після спільної молитви о. Степан подякував усім, хто знайшов час і можливості прибути на зустріч: «Хай Бог зміцнює ваші спільноти, модернізує та омолоджує їх, хай наша молитва поширюється серед українських жінок».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Єпархіальна зустріч спільноти «Матері в молитві» https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/090323.jpg#joomlaImage://local-images/2023/090323.jpg?width=1080&height=711 Super User