9 лютого 2023 року Владика Дмитро очолив похорон воїна-героя Іван Полянського у м. Копичинці

Воїн Іван загинув неподалік с. Новоселівка на Донеччині у віці 23 роки. Із перших днів Іван став на захист рідної землі від загарбницьких дій росіян, отримав дві нагороди за мужність та відвагу. 

Звертаючись до рідних  і близьких покійного, у своєму слові співчуття Владика говорить: «Ми схиляємо голови перед його пам'яттю та перед родиною Івана, скромною побожною родиною,  яка дала йому життя і виростила справді гідного патріота. Іван з перших днів війни зрозумів необхідність своєї присутності там. Мав справжню відвагу зробити вибір. Ми знаємо, що людська душа не вмирає, вона продовжує існувати в іншому світі. Наші молитви до Господа і Божественні Літургії, які будемо жертвувати за душі померлих, є безцінними дарами для них. Тож закликаю всіх молитися! Щоб кров Господня змила всіх гріхи і подарувала вічне щастя душі».

До усіх присутніх Архиєрей промовив: «Молімося за всіх воїнів, чим більше молитов, тим меншою ціною здобудемо перемогу. Нехай все буде на Боже славу»

Похоронне Богослужіння Преосвященний Владика провадив спільно із священиками Копичинецького деканату та усіма вірними, які прийшли з молитовно попрощатися з воїном Іваном.

Вічна пам’ять про його незабутній подвиг!

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ 

9 лютого 2023 року Владика Дмитро очолив похорон воїна-героя Іван Полянського у м. Копичинці https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/260223/003.jpg#joomlaImage://local-images/2023/260223/003.jpg?width=576&height=768 Super User