Зустріч богопосвячених осіб Бучацької єпархії УГКЦ

Зустріч богопосвячених осіб Бучацької єпархії розпочалася Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький у храмі Преображення ГНІХ у монастирі отців Василіян в м. Чорткові 11 лютого 2023 р. Б.

Єпископу співслужили отці Василіяни місцеві, з Улашківського та Бучацького монастирів, отці Домініканці, а також разом молилися сестри Пресвятої Родини та сестри Мироносиці з м. Чорткова.

Владика, роздумуючи над євангельським уривком, звернув увагу на поведінку фарисеїв, які жили дуже правильно, але не розпізнали приходу Спасителя: «Якщо ми робимо добрі справи, молимось, постимо, але приписуємо все собі, то дозволяємо злому закорінитися в нашій душі, який рано чи пізно засліпить нас гординею. Бог хоче і робить через нас багато добра, але, мимоволі, в кожного з нас виникає думка, що це ми... Наші є тільки гріхи, решта належить Богові».

Єпарх Бучацький заохотив бути уважними в духовному житті та все робити на славу Божу, а не свою: «Бідна вдова віддала все, що мала, так і ми стараймося все : себе, думки, бажання, мрії віддати Ісусові, який нас покликав».

Після Святої Літургії сестри Пресвятої Родини гостинно прийняли учасників зустрічі у своєму монастирі в м. Чорткові, де була спільна трапеза та духовна наука на тему: «Посланництво богопосвячених осіб», яку виголосив о. Йосафат Фітель, ЧСВВ.

Священник наголосив: «Богопосвячені особи, сповняючи своє апостольське служіння у Церкві, послані проповідувати прикладом свого життя Ісуса Христа — єдиного Спасителя людини, а саме: свідчити про віру і любов до Господа і ближнього, своїм життям передавати духовний досвід через молитву, роздумування і контемпляцію, а також ділитися ним з іншими. Монах чи монахиня, через практикування щоденної молитви, пізнає і радо відповідає на волю Божу героїчним рішенням у служінні Церкві й народові. Також в особливий спосіб богопосвячені особи виявляють спасенну дію Божої Матері в житті кожної людини, усім своїм життям розповідають про Пречисту Діву Марію і провадять до неї інших».

«Ті, кого сам Христос покликав жити Євангельськими Радами, є носіями справедливості у світі, вони стоять на сторожі загальнолюдських цінностей, є відважними воїнами Церкви, окрасою, творцями та поширювачами християнської культури, носіями гуманності та світла Христової Євангелії. Вірністю обітам і правилам, чернецтво підтверджує вибір Бога, як найвище добро і щастя, визнаючи Його першість і всюдиприсутність. Тож нехай служіння монашества буде плідним для поширення Божого Царства на землі!», - побажав о. Йосафат.

Після науки присутні могли у легкій та невимушеній атмосфері поспілкуватися з владикою Дмитром та між собою.

Завершилася зустріч богопосвячених осіб спільною молитвою за наших воїнів ЗСУ та за мир в Україні.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ 

Зустріч богопосвячених осіб Бучацької єпархії УГКЦ https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/13022301/007.jpg#joomlaImage://local-images/2023/13022301/007.jpg?width=1280&height=720 Super User