«Вміймо чути голос Божий», - Владика Дмитро до вірних під  час Архиєрейської Літургії в монастирі отців-василіян у Чорткові

5 лютого 2023 р. Б. у Неділю про Митаря і фарисея Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в василіянській обителі Преображення ГНІХ у м. Чорткові, під час якої відбулися дияконські хіротонії.

Роздумуючи над недільним євангельським уривком Владика звертає особливу увагу на постаті Митаря і фарисея, як кардинально різних людей, які приходять до Бога. Архиєрей проводить паралелі із особистою молитвою кожного християнина, адже саме молитва цих двох євангельських персонажів показала їхню справжню сутність. Владика говорить: «В християнстві є чотири види молитви – прослава Бога, молитва подяки, молитва покаяння,  і молитва прохання – найбільш поширена молитва. Через молитву ми єднаємося з Богом, складаємо свої потреби  і прохання, але дуже важливим є також почути голос Божий, який різними способами промовляє до нас. Вміти почути, що Бог хоче нам сказати – важливий момент духовного життя. Чим більше ми молимося, тим більше ми зможемо почути голос Бога. І тоді важливо не пройнятися духом фарисейської молитви – підступної, зверненої тільки на себе, яка полягає у вивищенні себе над іншими. Вміймо чути голос Божий!»

Під час Літургії відбулися свячення диконського чину для Михайла Мидляка, випускника Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Й. Сліпого та студента VI курсу Івано-Франківської духовної семінарії Василя Тимофійчука.

На завершення Владика привітав отців-дияконів із сьогоднішнім важливим днем у їхньому духовному становленні та побажав міцності духу і витривалості у дияконському служінні. Після взаємних привітань усі спільно помолилися за Україну.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ 

«Вміймо чути голос Божий», - Владика Дмитро до вірних під час Архиєрейської Літургії в монастирі отців-васил https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/100223/009.jpg#joomlaImage://local-images/2023/100223/009.jpg?width=1024&height=768 Super User