Архиєрейська Божественна Літургія та дияконські свячення в Прокатедральному Соборі м. Бучач

29 січня 2023 р. Б. в Неділю про Закхея, в день молитовного почитання і поклоніння чесним оковам святого і всехвального апостола Петра, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Божественну Літургію в Прокатедральному Соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці в м. Бучач.

Роздумуючи над недільним євангельським уривком, Владика аналізує значення постаті Закхея – великого грішника, який приходить побачити Бога. «Неділя Закхея – це знак того, що Церква готує нас до Великого Посту, до прийняття Господа воскреслого. Закхей, прийшовши послухати проповідь Господа переступає через свою гординю, він приходить, щоб побачити Бога. Закхей перемагає себе. Усвідомлюючи зміст цієї події, приходимо до висновку, що немає такого зла, через яке Господь би нас не прийняв, лише при умові того, що ми хочемо його побачити, - говорить Архиєрей, - побачивши Бога, Закхей стає вільним від зла».

Під час Архиєрейської Божественної Літургії відбулися дияконські свячення Святослава Бронецького, випускника Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

Після Літургії, Преосвященний Владика у молитовній єдності з Отцями Прокатедрального Собору та Бучацького Деканату помолився за Україну, припинення війни та військових. Владика щиросердечно привітав новопоставленого диякона Святослава та побажав ревного служіння в цьому чині.

За завершення візиту Владика ділився Різдвяною просфорою з парафіянами м. Бучач, родинами загиблих, родинами тих, що захищають Україну, волонтерами, особами з інвалідністю та ВПО.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ 

Архиєрейська Божественна Літургія та дияконські свячення в Прокатедральному Соборі м. Бучач https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/31012301/008.jpg#joomlaImage://local-images/2023/31012301/008.jpg?width=1024&height=768 Super User