В п’ятницю, 14 жовтня, у величне свято – Покрови Пресвятої Богородиці, відбулася торжественна Свята Літургія з нагоди храмового празнику в церкві Покрови Пресвятої Богородиці селища Гусятин.

Наш народ здавна прославляв Царицю Неба – Марію і завжди з надією звертав до Неї свої молитви. І козаки, і воїни Української Повстанської Армії свої життя і святу боротьбу віддавали під Покров Пресвятої Богородиці.

І у цей світлий день храмового празнику очі і серця парафіян були з подякою і благанням звернені до нашої Небесної Матінки. Прекрасні голоси священиків: віце – канцлера Бучацької Єпархії Дмитра Ненчина, який очолював Божественну Літургію, о. Петра Гудими, о. декана Михайла Пилипіва, о. Володимира Логуша, о. Василя Вайди, о. Олега Гладуна, о. Василя Бучинського о. Степана Малькута до глибини душі зворушили кожного присутнього. А враження від хорового співу студентів Івано – Франківської Духовної семінарії неможливо передати звичними словами. Цей ангельський, неперевершений, чистий і бездоганний спів ніби на крилах піднімав душі до Бога і, здавалося, Небо зійшло у нашу милу церкву, яка переливалася різнобарвними квітами, буйною зеленню, а найголовніше – щасливими обличчями.

Радів наш пастир – о. Петро Гудима, раділи парафіяни і гості, адже храм наповнила атмосфера родинного тепла і торжества. Божу присутність відчував кожен із нас. Це зауважив і о. Дмитро Ненчин, який у проповіді привітав усіх присутніх і подякував за міцну віру та за прекрасну підготовку до храмового празнику, а також закликав завжди і в усьому довірятися нашій Небесній Заступниці, кожну проблему – в Її Найсвятіші Руки.

Після Служби Божої усі вийшли на подвір’я церкви для освячення води, багатьох церковних речей та неперевершеної краси різьбленого образу, що був подарований храмові невідомим жертводавцем.

І знову всі були вражені дивовижним співом семінаристів, голоси яких не затремтіли, незважаючи на сильний вітер і холод.

Хочеться висловити велику подяку усім священикам і братам семінаристам за те велике свято, невимовну насолоду, яку одержали парафіяни завдяки їхній праці.

Ірина Ігорівна Сукач –
Вчителька Християнської
Етики селища Гусятин

Празник Покрови Пресвятої Богородиці у селищі Гусятин https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User