Серця духовенства і мирян Бучацької єпархії досі переповнені позитивними емоціями від споглядання високого таїнства архиєрейських свячень. Минуло зовсім небагато часу, як у єпископський сан з Божої волі та з рук Патріарха Святослава та інших Владик був уведений Апостольський Адміністратор о. Дмитро Григорак, ЧСВВ. Відтепер маємо вже  Правлячого Архиєрея Бучацької єпархії – Преосвященного Кир Димитрія Григорака, ЧСВВ, котрий і надалі служитиме Богу і духовним потребам своєї пастви в Чорткові.

Входячи у Катедральний собор Верховних Апостолів Петра і Павла, де звершилося священне дійство, видається, наче тут, у височині куполів, досі лунає славне «Аксіос!», що вказує на достойність того, хто стає душпастирем. І не зважаючи на те, що Владики нашої Церкви вже давно пороз’їжджались у місця своїх служінь, а новий єпископ адаптується на високій церковній посаді, свято у нашій єпархії продовжується. Так, у величний празник Воздвиження Чесного Хреста Господнього наша катедра наповнилась особливим духом благословення й освячення. У храмі Преосвященний Димитрій очолив першу Святу Літургію як єпископ, співслужачи з духовенством. Після Богослужіння Владика виголосив проповідь, у якій пояснював, що служіння єпископа – нелегке й напружене, і в ньому обов’язково потрібна активна співпраця мирян з Архиєреєм. Тому не лише єпископ відповідальний за поручену паству, але й вірні теж мають молитись за свого Владику, слухатись його, не перечити волі Церкви. І тільки тоді можна досягнути духовних вершин, пояснював Владика.

Відтак після проповіді Преосвященний Димитрій благословляв вірян, молився за кожного зокрема і з нагоди своєї інтронізації дарував пам’ятні образки Чудотворної Улашківської Богоматері з Дитятком. Для мирян така подія була зворушливою та знаменною, адже Владика торкнувся кожного, вилив своє батьківське благословення, подарувавши стільки духовної радості й задоволення, на які люди чекали у нашому місті кілька років.

Така подія не випадково співпала зі святом Воздвиження, адже Господній хрест крізь довгі століття і за різних обставин постійно підносить кожен єпископ чи священик, благословляючи ним повірену паству, що і зробив наш Владика Димитрій. Тож нехай Господь дарує якнайщедріші ласки для нашого єпископа і дозволить йому виконувати Свою волю довгі-довгі роки в нашій єпархії!

Прес-центр Бучацької єпархії УГКЦ

ВЛАДИКА ДИМИТРІЙ БЛАГОСЛОВИВ ПОВІРЕНУ ПАСТВУ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User