16-17 липня 2011 р. Б. відбулася Всеукраїнська проща до МДЦ в Зарваниці, присвячена року Монашого Покликання. Зарваниця радо вітала прочан, які прибули із різних куточків України, щоб разом із Главою церкви – Блаженнішим Святославом та з іншими владиками нашої церкви помолитися у стіп Чудотворної ікони Зарваницької Богородиці, дякувати і просити за ревні покликання до Богопосвяченого життя.

Зустріч Блаженнішого з молоддю глибоко вразила і спонукала молодих людей з християнським довір’ям подивитися  на своє покликання і місією в сучасному світі. Оптимізм і духовний запал пастиря і глави церкви допоміг молодим людям повірити в світле майбутнє, але тоді, коли воно буде правдиво поєднане з Христом.

Владика Й. Мілян на Архиєрейській св. Літургії закликав вірних, попри всі закони дотримуватися найбільшого закону, який є написаний Божим перстом на скрижалях нашої совісті. Роздумував разом із вірними, що це значить – «я милосердя хочу, а не жертви». А також заохочував не тільки робити матеріальні пожертви на храм, чи молитву, просто читати Св. Письмо, а більше – жити словом Божим на щодень.

Багатолюдний похід зі свічками до Чудотворного місця не може вже ніхто спинити. Дорослі, діти, а особливо молодь у вишитих сорочках дали цій прощі глибоке свідчення віри. Бо разом зі свічками, на слова « Витай, витай Діво Маріє», підносили свої серця запаленні дитинною любов’ю до Божої Матері.

Блаженніший Святослав своїм Пастирським словом звернувся до всіх прочан в суботу вввечері (це звернення можна прослухати за цим посиланням).

На площі біля чудотворного джерела цілу ніч тривала молитва. Струни людської душі у тихій молитві творили гармонію і чекали ранку коли правдивий свідок всіх подій у Зарваниці – ліс пробудиться зі сну, і «все що живе буде хвалити Господа»

Пройшовши Хресну Дорогу, Вервицю, яка наче віночком облітає усю площу зустрінувши багато молодих людей, чоловіків у серці заново появляється незгасимий вогник події і віри –«  Україна не пропаде, ворогові не знищити людських душ. Бог почув молитви цих людей. Вони йшовши багато кілометрів пішки, щиро моляться. Їхні молитви будуть почуті. Адже не можливо коли всі разом взиватимуть» Господи помилуй», Бог не прихилить своє вухо до людського благання.

В неділю великими оплесками радості і вдячності вітали вірні УГКЦ своїх улюблених єпископів, духовних отців на чолі із Блаженнішим Святославом та Папським нунцієм.

Очолювана Патріархом Святославом Архиєрейська Літургія була по – особливому оживлена і урочиста. А проповідь  - це не тільки повчання, а свідчення і ділення словом Божим пережитим, яке впадало на душі вірних, зрошених Божою благодаттю покаяння.

Зарваниця цього раз по – особливому гостинна,рідна. Всі чулися як вдома біля рідної матері, яку приїхали сини і доньки України відвідати – хто раз в рік, а хто частіше. Саме її тепло об’єднювало усіх в одну велику християнську родину. Родину, яка має глибоке коріння, цінності і традиції. Має минуле, але дивиться з надією в майбутнє. Покладаючись на Боже провидіння вірить у кращу долю свого народу. В це вірить і Блаженніший Святослав (можна прослухати за цим посиланням).

Проповідь Верховного Архиєпископ Святослава Шевчука by buchachugcc

Проповідь Верховного Архиєпископ Святослава Шевчука by buchachugcc

Всеукраїнська проща до Зарваниці https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User