Зарваниця. Її ще називають «малим Люрдом». Марійський духовний комплекс – одна з головних святинь греко-католиків всього світу. Зарваниця – це місце, просякнуте присутністю Богородиці і молитвами тисяч прочан; потрапивши сюди, ти забуваєш про все на світі, і живеш лише для одного Бога.

16-17 липня 2011р.Б відбулась Всеукраїнська - Молодіжна проща до Чудотворного місця Зарваниці. 65 паломників, особливо молодь, парафії Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці м.Хоростків вирушили пішки до Всесвітнього паломницького центру. Здавалось б, що змушує молодь перервати свій відпочинок, і замість щоденних розваг вирушити в нелегкий путь. Не що інше як Віра. Проща – це не звичайний похід вона потребує великих зусиль як фізичних так і моральних, так само і сили волі. Але якщо людина докладає зусиль і проходить цей нелегкий путь до кінця, то перед нею відкриваються великі благодаті.

Неможливо описати, що відчуваєш ти, коли стомлені ноги несуть на останній пагорб, з якого видніються Зарваницькі бані. Тебе охоплюють неймовірні почуття. Ось вона – ціль триденного паломництва – Зарваниця. Кроки прискорюються, на очах виступають сльози щастя, повністю відступає втома. З вірою і молитвою паломники прийшли до Зарваницької Матері Божої щоб вкотре засвідчити велику любов до неї. Велика Вечірня, Свята Літургія, Сповідь і Причастя, нічні чування, святковий концерт – відкрили очі і вуха багатьох людей на прийняття Христової Правди.

Тут молодь помолилися в монастирі оо. Студитів, до якого веде Хресна Дорога Спасителя, в Соборі Зарваницької Богородиці і, звичайно ж, спробували на своєму тілі ефект цілющого джерела Купелі св. Анни.

Повернулися з поїздки дещо змучені фізично, але бадьорі духом і з благодатними вогниками в очах., з бажанням розвивати ті зерна Божої любові, які Він так щедро засіяв під час прощі.

Хоростків-Зарваниця https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User