100 дітей із різних місцевостей Бучацької єпархії мали можливість цікаво, творчо із Богом відпочивати у таборі «Ромашка» в с. Нирків з 9 по 17 червня. Два водоспади, мальовнича природа, духовна та виховна опіка аніматорів, отців та сестер Пресвятої Родини, дали дівчаткам та хлопчикам пережити 7 днів створення світу, що і було темою табору.

Вдало підібрані пісні, фільми, ігри, конференції щодня вводили учасників у чудовий світ природи, вінцем якої є людина. Знайомство, спілкування дітей з різних міст і сіл стало першою сходинкою до тривкої християнської дружби.

Невимушений підхід до пізнання катехитичних правд, активна участь у Св. Літургії, Сповідь, Святе Причастя, - все це допомогло відчутися великою духовною родиною. Хор за участю самих же дітей на Св. Літургії, малюнки, інтеграційні танці, інтерпретація притч показали, як щедро Господь обдарував талантами наших українських дітей, за які відповідальні і батьки, і вчителі, і духовні наставники. Тепла і материнська  опіка працівників табору, директора п. Люби створювала гостинну атмосферу. Діти чулися дітьми і були як вдома. Бо й справді, хіба не вони мають нагадувати нам, дорослим: «Будьте як діти, тоді ввійдете в Царство Боже», а ми в цьому їм маємо допомагати.

У цьому таборі також взяли участь діти сироти та діти із багатодітних сімей, яким допомогли сестри Пресвятої Родини.

Організатор таких таборів о. Ігор Середа заохочував отців-парохів та батьків на наступне літо заздалегідь подавати списки дітей. Звісно, сподіваємось, що на другий рік організація і проведення  табору буде досконалішою. Проаналізувавши недоліки чи помилки, успіхи і досягнення, набуваємо великого досвіду, який дає якісний і позитивний результат.

Жодна добра праця без терпіння не дає добрих плодів.

Прес-центр
Бучацької єпархії УГКЦ

З Богом у таборі https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User