Будь-який школяр знає,що найприємніше в процесі навчання є канікули. Зазвичай діти будують багато планів на цей святковий для них час,мабуть так було і трохи більше тижня назад. У ці весняні канікули учнівська молодь 9 - 11 класів мала благодатну нагоду цілих шість днів бути віч-на-віч з Богом, завдяки християнському табору Оаза, що проводився в Чорткові.

Наше життя можна порівняти з пустелею, а зустріч з Богом - це життєдайна оаза, котра напоїть подорожнього свіжою водою, приховає у затінку дерев від палючих променів сонця, дасть силу і наснагу у земній подорожі, саме тому цей дитячий табір має таку символічну назву. Сюди зїхалися діти з багатьох міст та сіл України, зокрема Івано-Франківська, Тернополя, Копичинець, Кам'янця-Подільського, села Будилова та ін. Метою Оази було показати учасникам Бога, не лише Такого, яким привикли Його бачити  суворим суддею, а й люблячого Батька, що піклується про те, щоб його дітям було добре. Багато хто, почувши визначення «християнський табір», одразу уявляє собі нудні, монотонні, безкінечні молитви та повчання,проте ті хто був на Оазі, знають, що спілкування з Богом може бути веселим,адже Він друг,який прагне приймати тебе таким, який ти є.

Розпорядок дня на таборі був доволі насиченим: зранку зарядка, яка дарувала бадьорість та хороший настрій на весь день, потім ранкова молитва, після неї читання Святого Письма, Служба Божа. Також на Оазі діти мали можливість послухати конференції, на яких могли дізнатися багато цікавих речей про Бога,зокрема глибше могли пізнати сім Таїнств церкви. Щодня проводилися безліч цікавих ігор, на яких учасники могли краще познайомитися одне з одним і просто повеселитися. А ще, кожен мав право розвивати свої таланти та навчитися багатьох нових цікавих речей. На Оазі проводилися уроки з писанкарства, плетіння з бісеру, виготовлення фєнєчок. Кожен день був насиченим, повним пригод та нових вражень.

Після обіду діти мали спілкування у групках, де могли розповісти про свої проблеми, запитати поради в аніматорів,  молодих людей, які були щось на зразок вихователів в дитячому таборі,а також просто поспілкуватися з однолітками. В зв'язку з постом не проводилися танці, проте діти вивчали нові пісні, якими могли прославляти Бога. Був відчинений фізкабінет, де діти могли займатися спортом у вільний час. Тож коли прийшов час прощатися ніхто не хотів їхати додому. Учасники здружилися одне з одним та з аніматорами,а головне зрозуміли, що в них є Друг, Який ніколи їх не зрадить, завжди зрозуміє і підтримає, допоможе в будь-якій ситуації.

Оаза проводилася під благословенням апостольського адміністратора о.Дмитра Григорака та пароха церкви Непорочного Зачаття  о. Григорія Канака. Впродовж всього табору відчувалося Боже благословення та підтримка, учасники познайомилися з Господом особисто. Віримо, що це знайомство залишить вагомий слід в їхньому житті. В сучасному світі, який відкидає будь-які закони моральності, важливо зберігати в наших душах давно забуті чесноти: чесність, покору, любов, відповідальність. І саме Оаза дає силу не забувати хто ми є, і для чого живемо на цій землі.

Бутриновська Оля
(спільнота facie Domini)

ОАЗА https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User