1 березня у приміщенні Єпархіального Управління Бучацької єпархії відбувся Єпархіальний Собор на тему: «Богопосвячене життя в УГКЦ». Розпочався Собор св.. Літургією. Богослужіння очолив високопреподобний о. Дмитро Григорак, ЧСВВ  у співслужінні з отцями та ієромонахами. Опісля с. Марія Кузь ЗСПР зачитала декрет Апостольського Адміністратора, яким скликано Єпархіальний Собор.

У вступному слові Апостольський Адміністратор о. Дмитро, пригадав, що цей Єпархіальний собор є безпосередньою підготовкою до Патріаршого Собору, який відбуватиметься у Бразилії з 31 серпня по 3 вересня 2011 року. Сьогодні тут зібралися монахи, монахині, священики та миряни, щоб ще раз розважити над темою покликання до богопосвяченого життя та усвідомити, яким має бути служіння монахів та монахинь у сучасному світі».

Також присутньою на Єпархіальному Соборі була місцева влада м. Чорткова, а саме: пан Іван Стечишин – заступник голови районної державної адміністрації з гуманітарних питань, заступник голови районної ради Любомир Хруставка.

Свої доповіді зачитували о. Андрій Лемчук ліц., – «Покликання від світу, щоб бути світлом для світу», о. Йосафат Фітель мґр., Ігумен Монастиря Василіянського Чину в м. Івано-Франківську, – «Післанництво богопосвячених осіб», о. Макарій Солюк, ЧСВВ – ігумен Бучацького монастиря оо. Василіян і голова комісії у справах монашества Бучацької єпархії, – «Монашество і сьогодення».

Опісля всі учасники зустрілися в робочих групах, для обговорення почутого та опрацювання висновків собору. Відтак було зроблено підсумки та окреслено пропозиції і резолюції Собору.

Прес-центр
Бучацької єпархії УГКЦ

У Бучацькій єпархії УГКЦ відбувся Єпархіальний Собор монашества https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User