В Озерянах відбувся вечір, організований Союзом українок та "Просвітою". Колядками та релігійними піснями його відкрили жіночий "Відлуння" (керівник Олена Ратушняк) та чоловічий (Володимир Гричух) ансамблі з Іванкова. Зі вступним словом виступила голова районного Союзу українок Марта Кузьмич, котра була модератором урочистостей.

Про високий життєвий подвиг митрополита Андрея, роль української еліти в нашій історії юзповів присутнім голова районної "Просвіти", заслужений журналіст України Петро Довгошия.

З добірками власних поезій виступили члени Національних спілок України: письменників - Ганна Костів-Гуска, журналістів - Марія Довгошия, редактор газети "Галицький вісник", а також Ірина Ярчук. Як завше, сподобалося слухачам виконання поетичної композиції Людмилою Гричух. Завершилися святкування спільним виконанням колядки та пісні "Боже,  Присутніми були отці: о.Іван Сабала, о.Роман Савич, о.Василь Германюк.

Отець Іван Яворський, декан Борщівського деканату УГКЦ, подякував гостям за прекрасно підготовлений вечір, організатори -- директору Озерянської ЗОШ Марії Афанасьєвій за сприяння.
 
Андрей ШЕПТИЦЬКИИ

У нього було все: ім'я, шляхетний рід, родина, та з юних літ він вибрав шлях в служінні безупиннім: — Примарне щастя не мені, суєтна ця гонитва, найвищий смисл в Святім Письмі, в смиренні та молитві. Благослови, рідна матусю, голубко моя мила, моли, щоб Бог подав мені в моїй дорозі сили, бо стільки є на світі зла, і сліз людських, і горя, що тільки віра, як скала, все знищить- переборе…Бенкет у розпалі. І друзі кличуть:  - Куди Ви, графе? Як жінки, кохана? Вам світський одяг так безмежно личить, а Ви його змінили на сутану? Відкриті очі і мужнє обличчя: - Я вашим другом буть не перестану, мені Господь довірив місію величну - для вас Його апостолом я стану! ...Він йшов подвижницьким шляхом, творив життєвий подвиг, збирав каміння з нив і засівав зерном благословляв на жниво золоте всі сходи... Він й нині із небес благословляє всі поступи єднання і любові рухи і молиться за нас, як найрідніший брат,  в світах далеких нам до болю близький великий муж, апостол віри і добра.

Ірина ЯРЧУК

Взято з Борщівського тижневика “Галицький Вісник».
П’ятниця 18 лютого 2011 року

Організація пам’яті митрополита Андрея (Шептицького) у місці осідку декана Борщівського, УГКЦ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User