Вже стало доброю традицією зустрічатися мирянам церкви Преображення Господнього Бучацької Єпархії у після літургійний час в колі близьких людей , адже церква стає родиною для кожного, поєднує спільноту взаємною любов’ю . Через спільну літургійну молитву Господь зсилає ласки, а також велику силу любові.

«Бо в церкві присутні в братерській любові і вірні , члени тіла Христового, й ангели, і всі святі, і сам Господь – це велика тайна, до якої треба приступати з великим трепетом» (з праці Оторіно Паскуато – професора історії університету в Римі, який досліджував роль мирян і їх активного залучення до церковного життя.)

Так 23 січня 2011 року Божого парафіяни разом з своїм парохом – о. Андрієм Лемчуком мали нагоду зустрітися , щоб ще раз спільно поколядувати та защедрувати, відкинувши усілякі негаразди та смуток. Цікаво було почути старовинні колядки та щедрівки , а також колядки , які співала малеча. Їхній спів приніс особливу радість присутнім. До парафіян приєдналися кілька «обновлян», які ділилися своїм співом – молитвою. Тайна приходу Бога у цей світ дотепер зворушує людські серця , дарує радість мир та спокій.

Леся Саган

З життя парафії Преображення Господнього в Чорткові https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User